" />
9 kwietnia klasy VII-VIII miały możliwość odwiedzenia Manufaktury Mistrzowskich Wypieków Bagietka w Chojnicach. Uczniowie poznali specyfikę zawodów, jakie mogą być wykonywane w piekarni. Okazało się, że nie tylko piekarz znajdzie zatrudnienie w tego typu miejscu, ale również osoby obsługujące i serwisujące maszyny rzemieślnicze, pracownicy biurowi, logistycy, kontrolerzy jakości, technolodzy żywności i żywienia. Uczestnicy wyjazdu zwiedzili niedawno ukończoną halę piekarniczą, która została wyposażona w nowoczesne urządzenia. Uczniowie prześledzili cały proces wytwarzania pieczywa i ciast, dekoracji, a także przygotowanie do transportu. Końcowym i najbardziej satysfakcjonującym elementem naszej wizyty było dekorowanie własnego tortu. Dziękujemy Pani Annie Malcan za pomoc w zorganizowaniu wyjazdu. / J.S./
Fotorelacja na naszym profilu FB